Kustpark Village Scaldia

Breskens

Het vissersdorp Breskens

Op 8 km van Village Scaldia ligt het vissersdorp Breskens. Van oudsher is Breskens een vissersplaats, maar door de mooie, kilometerslange stranden ook een populaire plaats voor toeristen. Het strand loopt helemaal door tot in België. Voor echte strandliefhebbers dus een mooi strand om lange strandwandelingen te maken en te genieten van de mooie omgeving. Zo ziet u bijvoorbeeld de vuurtoren, enkele prachtige forten en een prachtig schorrengebied.

Breskens is het vertrekpunt van het fiets-voetveer Breskens - Vlissingen. Ook het beginpunt van de looplijn naar de jachthaven. Onderweg komt u langs de uitkijktrap, vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over de Westerschelde. Bezoek tijdens deze wandeling ook het Visserijmuseum en de visafslag. In de visafslag wordt nog dagelijks verse vis aangevoerd. De jachthaven heeft te maken met eb en vloed, uniek in Nederland! Om uit te rusten kunt u kiezen uit verschillende restaurants waar u heerlijke verse vis kunt eten, bijvoorbeeld op het Spuiplein, of bij de jachthaven. Ook zijn er talloze leuke strandpaviljoens te vinden aan het strand.

Hoogtepunt van het jaar zijn de dagen van de vissersfeesten, zowel voor de bevolking als voor het toerisme. Gedurende twee dagen in augustus leeft iedereen op. Er zijn optredens van bekende Nederlandse artiesten, verschillende bands en straatartiesten, een grote braderie, twee kermissen, een rommelmarkt, kinderattracties, enzovoort.

ENKELE ATTRACTIES/BEZIENSWAARDIGHEDEN:

  1. Raceland, kartbaan

  2. De Afslag: restaurant, midgetgolf, speeltuinen etc.
  3. Visserijmuseum
  4. Molen van Risseeuw, een molenromp aan de Oude Rijksweg
  5. De vuurtoren van Breskens
  6. Afvaartboot de festijn